Što nam treba: Tableau ili Tableau CRM ?

Praktički svaki dio vaše tvrtke generira poslovne podatke koji se mogu analizirati kako bi se optimiziralo vaše poslovanje. Ali s bezbroj alata za analitiku koje možete birati u današnje vrijeme, može biti teško dokučivo što će biti najbolje za vašu firmu. Srećom, ako koristite Salesforce, dobili ste savršen poligon za testiranje s dva najmoćnija analitička alata na tržištu: Salesforce Einstein Analytics i Tableau (koji je Salesforce kupio 2019.).
Ako ste Salesforce korisnik, sigurno se pitate: “Koja je razlika između Einstein Analytics i Tableau?” (Bez potrebe za spominjanjem: “Kako da znam koji je najbolji alat za moju organizaciju?”). Kao i u životu, postoje dvije vrste vijesti: dobra i loša!
Loša vijest je da ne postoji odgovor koji će odgovarati svima – to stvarno ovisi o vašim specifičnim potrebama. Dobra vijest je da ukoliko analiziramo neke segmente i prikažemo razlike, moći ćete kvalitetnije donijeti ovu važnu odluku.

Tableau + Einstein = Tableau CRM

Tableau
Tableau je platforma za vizualnu analitiku koja transformira način na koji koristimo podatke za rješavanje problema. Tableau je dobro poznat po svojoj kvaliteti da osnaži vaše podatke kroz prekrasan prikaz vizualizacija. S mogućnošću povezivanja s raznim izvorima podataka i ugrađivanjem svojih vizualizacija u javne domene s lakoćom, to je alat koji je široko prihvaćen u mnogim firmama. Kako je Tableau već neko vrijeme na tržištu, kupci uživaju u ogromnoj količini tehničkih resursa kako Tableau-a, tako i njegove nevjerojatne zajednice. Po meni, jedan od najboljih dostupnih alata za vizualizaciju podataka, Tableau također nema teoretsko ograničenje kapaciteta podataka s kojima može baratati. Funkcija Dana Science ograničena je odmah uz Tableau, no gotovo sve se može izgraditi da funkcionira kako je predviđeno zbog fleksibilnosti alata. Tableau sada nudi i druge alate za analitiku podataka, poput Tableau Prep i Tableau Conductor, koji se mogu koristiti za izradu i planiranje izvođenja workflow-a.

Što su Tableau CRM i Einstein Analytics?
Salesforce Einstein Analytics je analitička platforma temeljena na oblaku koja povezuje podatke iz više izvora, uključujući live integraciju sa Salesforceom. Einstein Analytics omogućuje vam stvaranje i prikaz vizualne analitike, kao i poduzimanje radnji na podacima izravno na platformi. Tableau CRM optimiziran je za mobilnu analitiku i ima sposobnost analiziranja milijuna redaka i brzog izvršavanja prediktivne analitike.
Tableau CRM također se temelji isključivo na oblaku; ne nudi lokalnu opciju koja može ili ne mora donijeti kritičnu odluku ovisno o vašoj situaciji.

Sučeljavanje: Einstein Analytics vs. Tableau
Oba alata pružaju tvrtkama mogućnost da bolje razumiju svoje podatke i imaju puno sličnih mogućnosti. Međutim, Tableau je ispunio konkurentsku prazninu za Salesforce koju Einstein Analytics jednostavno nije. Iako korisnici prvenstveno koriste prednost Einstein Analyticsa za svoje potrebe za analitikom usmjerenom na CRM, Tableau je u stanju riješiti širi raspon podataka.

Ako pokušavate odlučiti između oba alata, postavite si pitanja kao :
Gdje je većina naših podataka?
Ukoliko planirate samo analizirati podatke Salesforcea, Einstein Analytics vjerojatno bi za vas imao najviše smisla. Međutim, ako trebate analizirati informacije koje dolaze sa svih strana, Tableau će vašim korisnicima pružiti više mogućnosti.


Na što će moji korisnici provesti većinu svog vremena?
Ako vaši djelatnici i korisnici žive i dišu sa Salesforceom, razmislite o Einstein Analyticsu. S druge strane, ako vaša tvrtka Salesforce smatra samo “ponekad alatom”, možda vam bolje posluži traženje rješenja s Tableauom.


Možemo li imati koristi od oba alata?
S obzirom na njihovu snagu i mogućnosti, neke tvrtke smatraju da upotreba oba alata ima najviše smisla za njihove potrebe. Na primjer, Einstein Analytics može pružiti mogućnosti predviđanja i strojnog učenja koje možete integrirati sa svojim nadzornim pločama Tableau. Možda ćete ustanoviti da bi vašoj organizaciji najbolje moglo poslužiti pomoću oba alata.
Sad kad smo pregledali neke značajke i razlike između Salesforce Einstein Analytics i Tableau, vrijeme je da odaberete između njih. Na koji god način odlučili krenuti, uzmite u obzir da su obje aplikacije dio obitelji Salesforce. To znači da se možete veseliti dobivanju najnovijih inovacija i mogućnosti čim postanu dostupne.

Komparacija alata
Tableau
a) Uvidi u podatke će se široko dijeliti među korisnicima Salesforcea i ne-Salesforcea, ili ako ne upotrebljavate Salesforce.
b) Želite opciju on-prem arhitekture.
c) Potrebni su vamremote, udruženi upiti (objedinjeni upit omogućuje vam uključivanje podataka uživo kao dio vaše poslovne inteligencije i aplikacija za izvještavanje).
d) Trebate više fleksibilnosti oko toga kako se BI platforma uklapa u stog poslovne tehnologije.
e) Želite platiti manje za ljude koji samo gledaju ili istražuju vaše uvide i želite jasne linije razgraničenja između graditelja i gledatelja.

Izvješća i nadzorne ploče Salesforcea
a) Izvješća i nadzorne ploče Salesforcea uvijek su relevantni i korisni i oni su vaša opcija “brzi” za brzi izvještaj na temelju podataka u stvarnom vremenu.
b) Koristite operativno izvješćivanje za generiranje popisa podataka, po mogućnosti podataka ili pitanja koja se ne mijenjaju prečesto. Nadzorne ploče temelje se na vašim izvješćima i prikazuju snimku podataka tijekom izvođenja. Svi imaju pristup izvješćima i lako ih je izvesti.

Einstein Analytics / Tableau CRM
a) Većina vaših korisnika već je u Salesforceu.
b) Želite brzo ugraditi analitiku i analitiku akcija u Salesforce.
c) Tražite lako ugrađeni AI, nadzirano strojno učenje (Einstein Discovery).
d) Ostali slučajevi upotrebe kontekstualne, ugrađene umjetne inteligencije.
e) Želite usku, izvornu dvosmjernu integraciju s Salesforceom koja omogućuje ugrađene nadzorne ploče, pojedinačne i skupne radnje u Salesforceu itd.

Einstein Analytics i Tableau:
a) Mnoga okruženja sustava pogodni su za obje platforme.
b) Obje platforme sada pružaju razinu integracije s Salesforceom.
c) Tableau će uskoro uključiti ugrađena inteligentna predviđanja Einsteina.

Što možemo očekivati?
Tableau se nastavlja dalje integrirati s Salesforceom i Einsteinom:
a) Olakšavanje ugradnje nadzornih ploča Tableau u Salesforce.
b) Einstein Discovery inteligentni uvidi u Tableau nadzorne ploče. Novo proširenje nadzorne ploče osnažit će Tableau nadzorne ploče predviđanjima, objašnjenjima i prijedlozima za poboljšanje predviđenih ishoda iz Einsteinovog otkrića – točno unutar Tableau vizualizacija.
c) Tableau također integrira Einsteinovo otkriće u Tableauov kalkulator. Korištenje mogućnosti predviđanja jednostavno je poput stvaranja izračunatog polja s novom vrstom veze Einstein Discovery.
d) Skupno bodovanje i predviđajući uvidi u Prep Builderu: Tableau Prep Builder donio je pripremu podataka još većem broju ljudi čineći pripremu podataka lakom i vizualnom.

Salesforce i dalje ulaže velika sredstva u razvoj Einstein Analytics i Discovery
a) Data prep 2.0 – uvodi se vizualni alat za izdvajanje, agregiranje i transformaciju podataka (ETL) s niskim kodom.
b) Razvoj nadzorne ploče bez koda ili niskog koda.
c) Više predložaka za analitiku
d) Predlošci priče o Einsteinu Discoveryu.
e) Poboljšane performanse

Nadam se da sam vam barem malo otvorio poglede kako bi bolje mogli razmisliti o rješenju koje je za vas najprikladnije.

Ono što je najbitnije, to je činjenica da u oba slučaja možete dobiti kvalitetnu, stručnu i pravovremenu pomoć!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s